Foto: Publicitātes foto
No šodienas līdz 8.augustam Rīgā notiks tradicionālā Valmieras drāmas teātra viesošanās Rīgā, un šajā laikā rīdzinieki varēs noskatīties tādas izrādes kā "Zojkina kvartira", "Makbets", "Raudupiete" un citas.

Nacionālā teātra Lielajā zālē tiks spēlētas izrādes "Zojkina kvartira", "Makbets" "Raudupiete" un "Aprēķina laulības", bet Jaunajā zālē - "Mātes un meitas". Savukārt Dailes teātra Mazajā zālē būs skatāms "Mežainis" un "Klaidoņa lūgšana".

Teātra mājā "Zirgu pasts" skatītāju vērtējumam tiks nodots šīs sezonas pirmais jauniestudējums Leonarda Gerša "Taureņi ir brīvi" Reiņa Suhanova režijā un jau atzinību guvusī Augusta Strindberga "Jūlijas jaunkundze" Vladislava Nastavševa režijā.

Kā ziņots, Valmieras drāmas teātris 30.jūlijā ar izrādi "Zojkina kvartira" uzsāka jauno sezonu, kam nākamās sezonas laikā paredzēts iestudēt 12 jaunas izrādes, aģentūru LETA iepriekš informēja Valmieras teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Peļņika.

Repertuārā vienādās proporcijās būs pārstāvēta gan pasaules un latviešu literatūras klasika, gan mūsdienu dramaturģija. Tāpat jaunajā sezonā aktieru ansamblim pievienosies Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Dramatiskā teātra aktiera mākslas programmas absolvente Rūta Dišlere, kura debitēs Feliksa Deiča iestudējumā oktobrī, informēja Peļņika.

Jau 14.augustā paredzēta pirmizrāde amerikāņu dramaturga Leonarda Gerša lugai "Taureņi ir brīvi", ko kā diplomdarbu iestudē LKA Režijas mākslas nodaļas absolvents Reinis Suhanovs. Savukārt 22.septembrī Indras Rogas režijā parādīsies savdabīgs turpinājums izrādei "Zojkina kvartira", proti, Borisa Pasternaka Nobela prēmiju saņēmušā romāna "Doktors Živago" krāšņais iestudējums - vēstījums par cilvēku un nāciju likteņiem laikmetu griežos.

Tāpat Peļņika atzīmēja, ka oktobrī paredzētas Valmieras teātra 90 gadu jubilejas svinības ar grāmatas par Valmieras teātri un diska ar dziesmām no Valmieras teātra izrādēm izdošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!