Foto: LETA

Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeja ikmēneša "Sarunās Smiļģa kabinetā" 20. februārī pulksten 18. 00 viesosies Gundars Āboliņš, kurš jau divdesmit gadu ir Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieris, portālu "Delfi" informē Teātra muzeja vadītājs Jānis Siliņš.

Savu māksliniecisko karjeru viņš iesāka kādreizējā Jaunatnes teātrī, kurā 1966. gadā Gunāra Priedes lugas “Lasīja Bebre” uzvedumā bija bērnudārza iemītnieks. Šajā teātrī, kas bija arī viņa vecāku – aktieru Veras Singajevskas un Tālivalda Āboliņa teātris, Gundars Āboliņš sāka strādāt 1982. gadā pēc Dailes teātra 7. aktieru studijas beigšanas. No 1987. gada Gundars Āboliņš trīspadsmit gadus bija Dailes teātra aktieris, kurā ļoti spilgti atklājās viņa artistiskais temperaments un smalkā improvizācijas māka, kuras kvintesence bija Millera kundze, feldkurāts Kacs, Mareks Jaroslava Hašeka “Šveiks” inscenējumā 1998. gadā.

Pilsētas priekšnieks “Revidentā”, Soņa un Oblomovs, lomas izrādēs “Tālāk”, “Kabalas noslēpumi”, Vorobjaņinos “Divpadsmit krēslos” un citas tapušas Alvja Hermaņa iestudējumos, vairākus gadus Gundars Āboliņš ar savu meistarību un izcilām vācu valodas zināšanām ir aizrāvis arī skatītājus Austrijā, Šveicē un Vācijā. Aktieris ir lielisks stāstnieks, dažādu literāru tekstu interprets. “Sarunās Smiļģa kabinetā” skatītājiem ir iespēja pašiem uzdot jautājumus un tuvāk iepazīt aktiera radošā darba principus.

Atgādinām, ka Gundars Āboliņš šogad nosvinēja 60. jubileju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!