Otrdien, 23. novembrī, no plkst. 21:20 LTV1 ēterā un internetā www.ltv1.lv tiešraidē no Dailes teātra būs skatāma gadskārtējā teātra balvas pasniegšanas ceremonija "Spēlmaņu nakts", portālu "Delfi" informē LTV pārstāvji.

"Spēlmaņu nakts", kā ik gadu, notiks lielā režisora un mistiķa Eduarda Smiļģa dzimšanas dienas vakarā 23. novembrī. Balva, ko piešķir sezonas labākajiem aktieriem un iestudējumiem ir metālkalēja Jura Gagaiņa veidotā balva - skatuves nagla. Ir sens ticējums: ja aktieris uz skatuves atrod naudu, tas nozīmē jaunu lomu - jaunu sākumu, jaunu iespēju sevi pierādīt, kas aktierim ir vissvarīgākais.

Nominantus "Spēlmaņu nakts" balvai ir izraudzījušies deviņi eksperti profesora Jāņa Siliņa vadībā. Bet uzvarētājus nosaka žūrija, kurā darbosies Valda Čakare, Linda Ģībiete, Pēteris Krilovs, Henrieta Verhoustinska un Ēriks Vilsons.

Jau ziņots, ka balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā saņems režisors, teātra vēsturnieks un stāstnieks Kārlis Pamše.

Atgādinām, ka līdz 19. novembrim vēl turpinās "Nordea" lielais "Spēlmaņu nakts" Skatītāju balsojums. Par gada labāko izrādi, aktieri un aktrisi var balsot 12 Latvijas teātros, "Nordea" bankas filiālēs un internetā www.spelmanunakts.lv. Par katru balsi "Nordea" banka uzvarētājam piešķir 10 santīmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!