Foto: Publicitātes foto
Drēzdenē no 3. līdz 13. maijam notiks Baltijas skatuves mākslai veltīts festivāls "szene:Baltikum", kurā iekļauti arī trīs Latvijas neatkarīgo teātru iestudējumi, informēja Latvijas Jaunā teātra institūta direktore Gundega Laiviņa.

Festivālu atklās režisora Vladislava Nastavševa izrāde "Mitjas mīlestība" (Dirty Deal Teatro), tai līdzās programmā iekļauta arī horeogrāfes Elīnas Breices un režisora Andreja Jarovoja dejas izrāde "Esi ar mani", (Ģertrūdes ielas teātris) un objektu teātra izrāde "Show Your Face", kuras autori ir "umka.lv" (Mārcis Lācis un 'Betontanc' no Slovēnijas), producenti - Latvijas Jaunā teātra institūts un "Bunker".

Izrāžu programmu papildinās režisora Roberta Rubīna filmas "Kā tev klājas, Rūdolf Ming?" seanss. Lietuvu festivālā pārstāvēs Oskara Koršunova izrāde "Dibenā" un Teātra laboratorijas "Atviras Ratas" projekts "Open Circle", bet Igauniju – laikmetīgās dejas pārstāvji Marts Kangro un "united dancers of ZUGA". Visi šie mākslinieki viesojušies Rīgā festivālu "Homo Novus" un "Igauņu Balzāms" ietvaros.

Festivālu organizē Drēzdenes "Societaetstheater" un Eiropas Mākslas centrs "Hellerau". Šis būs jau sestais festivāls, kura centrā ir konkrētas valsts vai reģiona laikmetīgais teātris un deja. Festivāla programmas kuratore ir teātra mākslinieciskā vadītāja Brita Magdona, kas 2011.gada rudenī viesojās festivālā "Homo Novus" Rīgā un iepazinās ar jauno latviešu mākslinieku darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!