Foto: Publicitātes foto

Šā gada 23. septembrī plkst. 19 ar izrādi "Minga rēgi" sezonu uzsāks arī "Teātris TT". Izrāde pirmizrādi piedzīvoja iepriekšējās sezonas noslēgumā klubā "Depo" un tika nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai par labāko sezonas iestudējumu jauniešiem, bet iestudējuma aktieri Jurģis Spulenieks un Kristaps Ķeselis pretendē gada labāko jauno skatuves mākslinieka godu.

Izrāde veidota pēc Rūdolfa Minga scenārija motīviem un acumirklī novērtēta kā „iestudējums par jauniešiem, kurā nav ne grama didaktikas”. “Šis ir kriminālstāsts, kurā gluži parasti Latvijas mazpilsētas jaunieši nogalina savu biedru, bet vēlāk nespēj nedz notikušo skaidrot, nedz apjaust sava nodarījuma smagumu, un to, ko nodarījuši paši sev. Kā tikt ar šo dzīvi galā pašiem, ja tuvumā nav neviena, kam atklāt savas problēmas?” atklāj teātra pārstāvji.

Rūdolfs Mings: „Uzskatu to par stāstu, kas ir aktuāls mūsdienās, un aktuāls man. Jutu, ka par to jāuzraksta, tas jāizdzīvo, lai varbūt es pats varētu rast atbildi, kādēļ ir tieši tā, kā ir. Es ceru, ka arī skatītājiem, kļūs izskaidrojamas lietas, kas ir šajā darbā.”

„Minga rēgi” tiek izspēlēti Vecrīgas klubā DEPO, kur "Teātris TT" savulaik iestudēja populāro un daudzkārt godalgoto Ansela Kaugera lugu "Artis klusē, Alise klusē" - romantisku un reizē skaudru stāstu par tikpat jauniem ļaudīm, kādus skatītājs sastaps arī jaunajā izrādē.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!