Apliecināt mūsdienās mīlestību ir nepopulāri. Taču uzdrošinos būt nepopulāra un romantiski apliecināt mīlestību dramaturģei Ingai Ābelei, režisorei Mārai Ķimelei un Valmieras teātra izrādei “Tumšie brieži”.
Šodien visi cenšas nopirkt ekoloģiski tīrus produktus, dabisku kosmētiku un naturālus mazgāšanas līdzekļus, iespējams, aiz tā vienkāršā iemesla, ka mūsu ikdiena ir tik piedrazota, piesārņota un piebāzta ar sintētisku, elektroniku un dažāda veida klonējumiem. Tāpēc es piedāvāju ekoloģiski tīru, naturālu un dabisku M.Ķimeles Valmieras teātra tīrradni, kurš sagādā gandrīz jau aizmirstas sajūtas – emocijas, kas apliecina, ka cilvēks ir ievainojama, smalki jūtoša un brīnumaina būtne.

Valmieras “Tumšie brieži” ir izrāde, kas jāskatās TIKAI Valmieras teātra mazajā zālē. Un jāskatās ir rudenī vai ziemā, kad ceļš uz Valmieru ir slidens, apkārt tumsa, aukstums, dažbrīd necaurredzama migla. Un pēc šī garā ceļa, kas liekas, ved uz pasaules galu, Tev skatītāj, tiek piedāvāta iespēja tiešām nokļūt pasaules galā – Rasā - Panemunē. Te deg un dūmo īsta krāsniņa, vārās tēja, dzīvo, mīl un cieš cilvēki, un gandrīz aiz muguras elpo brieži... Un tāpēc, ka Tu esi visam tik tuvu, tik iekšā, Tu piedalies – un izrādās, ka arī Tev, pēkšņi, nav vienaldzīgs varbūt savs, bet varbūt arī briežu liktenis... Tāds skumji patiess realitātes šovs - pašiem par savu dzīvi. Visu savu salauzīto eksistenci ielikt vienā romancē, visas rudens skumjas un bezcerību ielikt vienā acu skatienā – tās ir vērtības, kuras piedāvā šī izrāde.

P.S. Tie, kas šo izrādi redzēja Rīgas viesizrādēs, noteikti skaļi protestēs un nesapratīs manas jūsmības iemeslu. Aizstāvībai - miniatūrglezniecību nepiedāvā aplūkot sporta halles attālumos...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!