Foto: Publicitātes foto

Marta izskaņā un aprīļa sākumā ar diviem iestudējumiem Rīgā viesosies Valmieras teātris – teātra namā "Zirgu pasts" tiks izrādīta skandināvu krimināldrāma "Lūša stundā" un atraktīva saruna par basketbolu un dzīvi "Bask@bols.lv".

Izrāde "Lūša stundā" stāsta par zēnu, kurš nonācis psihiatriskās slimnīcas eksperimentālajā nodaļā pēc tam, kad ir nogalinājis divus cilvēkus un nodedzinājis vectēva māju. Tur viņu sastop luterāņu mācītāja. Šī satikšanās ir liktenīga viņas uzskatiem par pasaules kārtību, un neatgriezeniski izmaina viņas dzīvi.

"Šis būs stāsts par piedošanu. Un nespēju saprast. Pat tad, ja izstāstām viens otram visu, tas nelīdz, jo jāsaprot ir katram pašam. Un tad, kad esam sapratuši, varam piedot pat paši sev arī smagākos nodarījumus," stāsta iestudējuma režisors Mārtiņš Eihe.

Šajā iestudējumā piedalās Aigars Apinis, Inese Ramute un Inga Siliņa. "Zirgu pastā" izrāde būs skatāma 29. martā pulksten 19 un 30. martā pulksten 13.

Regnāra Vaivara režisētais darbs "Bask@bols.lv" atraktīvā sarunā aicina atbildēt uz jautājumiem: Vai atdodot sevi simtprocentīgi sirdslietai, kaut kas paliek pāri arī dzīvei? Kā sevi sagatavot smagam, mērķtiecīgam darba? Cik viegli ir izšķirties starp efektīgu trīspunktnieku un sīvu cīkstiņu zem groza? Vai no citiem iespējams prasīt to pašu, ko no sevis? Ko iespējams mācīties no nodevības?

Šos un citus jautājumus izrādē, kas Rīgā viesosies 5. un 6. aprīlī pulksten 13 un 19, iztirzās aktieris Rihards Jakovels, iejūtoties gan pavisam jauna cilvēka, gan nopelniem bagāta trenera lomā.

Biļetes uz izrādēm pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!