Foto: DELFI
Alūksnē sestdienas rītā sniegs ir 21 centimetru dziļš, vēl vairākās vietās Vidzemes augstienē izmērīta virs 20 centimetru bieza sniega sega, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Savukārt kāds aculiecinieks LVĢMC atsūtījis informāciju, ka Vecpiebalgā sniega seguma biezums sasniedzis pat 23 centimetrus. Savukārt "Latvenergo" vēsta, ka vietām Vidzemē sniegs sasnidzis pat vairāk par 30 centimetriem. Tiesa, centrs to neapstiprina.

Daudz sniega - virs 20 centimetriem - ir Jaunpiebalgā, Vecpiebalgā un citviet Vidzemes augstienē, savukārt tādās pilsētās kā Rīga un Daugavpils sniegs ir vien pāris centimetrus biezs. Daudzviet Kurzemē un Zemgalē sniega nav nemaz.

Elektrolīnijās plkst.14:21 bojājumi sniega dēļ bijuši 624 vietās, kas ir ievērojami mazāk nekā vēl pirms pāris stundām, kad uzskaitīti vairāk nekā 900 bojājumi, liecina dati "Sakaru tīklu" uzrādītajā elektrobojājumu kartē.

Vidzemē sestdien vietām turpina snigt,ap braukšanas apstākļi uz valsts autoceļiem vietām ir apgrūtināti, liecina "Latvijas valsts ceļi".

Valsts lielākajā daļā tomēr ir pārsvarā skaidrs laiks un gaisa temperatūra ir no 0 līdz +4 grādiem pēc Celsija. liecina meteoroloģiskā informācija.

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem vietām Vidzemē ir apgrūtināti, tur dažviet snieg, brauktuves sniegotas un apledo. Gaisa temperatūra no 0 līdz +4 grādiem.

Uzņēmums informē, ka Valmieras virzienā apgrūtināta braukšana ir posmā Braslas tilts - Valka, kur brauktuve ir sniegota, to tīra un kaisa.

Tāpat braukšana apgrūtināta ir Veclaicenes virzienā posmos Līgatne – Raunas pagrieziens un Alūksnes pagrieziens – Veclaicene. Tur brauktuve sniegota, tīra un kaisa atkārtoti.

Savukārt Rīgas apkārtnē un virzienos uz Ainažiem, Daugavpili, Liepāju, Ventspili, Bausku un Jelgavu braukšanas apstākļi ir apmierinoši un brauktuves nokaisītas, informēja "Latvijas valsts ceļi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!