Foto: DELFI
Ceturtdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā pazeminājusies līdz -3..-8 grādiem, zemākā temperatūra gaidāma īsi pēc saullēkta, liecina meteoroloģiskā informācija.

Mākoņu ir maz, nokrišņu nav. Pūš lēns līdz mērens vējš no ziemeļu puses. Pagājušajā naktī un trešdienas vakarā daudzviet reģistrētas vēja brāzmas līdz 10-15 metriem sekundē.

Rīgā pārsvarā skaidras debesis, pūš dzestrs ziemeļu vējš ar brāzmām līdz deviņiem metriem sekundē, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -4 grādiem.

Jau ziņots, ka augstākā gaisa temperatūra trešdien reģistrēta Rīgas lidostā, kur termometra stabiņš pakāpās līdz +9,1 grādam. Tā ir pagaidām augstākā šogad fiksētā gaisa temperatūra Latvijā. Turklāt trešdien Pāvilostā un Zosēnos tika pārspēts 6.marta siltuma rekords.

Arī daudzviet citviet Eiropā trešdien reģistrēts jauns siltuma rekords, tostarp Vācijā, kur gaiss vietām sasila līdz +20 grādiem, bet augstākā gaisa temperatūra bija +24 grādi Spānijas piekrastē.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā ceturtdienas rītā ir -33 grādi Krievijas dienvidos pie Urāliem - Permas, Ufas un Orenburgas apkaimē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!