Foto: AP/Scanpix
Turpmākajās dienās Latvijā gaidāms liels karstums, tas turpināsies aptuveni nedēļu, liecina jaunākā "Global Forecast System" prognoze.

Karstās gaisa masas Latvijā sāks ieplūst ceturtdien no dienvidrietumiem - aiz siltās atmosfēras frontes, kas daudzviet, it īpaši Vidzemē, var sagādāt biezu mākoņu segu un līdz ar to visai vēsu laiku. Savukārt Kurzemē un Zemgalē jau ceturtdienas pievakarē termometra stabiņš, iespējams, sasniegs +30 grādu atzīmi.

Ceturtdien un naktī uz piektdienu vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes. Piektdien pārsvarā karsēs saule, pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27..+32 grādiem, vietām Kurzemē un Zemgalē gaidāmi pat +33..+34 grādi, savukārt vēsāks laiks saglabāsies Rīgas jūras līča rietumu piekrastē.

Saskaņā ar pašreizējo prognozi visās trijās brīvdienās vietām Latvijā gaidāmas pērkona lietusgāzes, tomēr valsts lielākajā daļā būs sauss un saulains laiks. Pūtīs lēns līdz mērens vējš no dažādiem virzieniem, gaisa temperatūra dienas laikā sasniegs +26..+31 grādu, par dažiem grādiem vēsāk būs piekrastē.

Minimālā gaisa temperatūra naktīs būs +10..+20 grādu robežās. Atbilstoši trešdienas rītā sagatavotajai "Global Forecast System" prognozei Jāņu nakts varētu paiet bez lietus, augstāka lietus un pērkona negaisa varbūtība būs Kurzemē un Zemgalē, pūtīs lēns vējš un gaisa temperatūra nenoslīdēs zemāk par +11..+17 grādiem.

Karstās gaisa masas no Latvijas varētu atkāpties nākamceturtdien, 27.jūnijā.

Gaidāmā karstuma un augstās ultravioletās radiācijas dēļ sinoptiķi un mediķi aicina iedzīvotājus ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros laika periodā no plkst.11 līdz 16. Ultravioletās radiācijas indekss sasniegs 6-7, kas nozīmē, ka cilvēki ar jutīgu ādu, dienas vidū atrodoties saulē, apdegumus uz atklātām ķermeņa daļām var iegūt 15 minūtēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!