Šajā nedēļas nogalē, sākot ar piektdienu, laikapstākļus Latvijā noteiks ciklons, kas atnesīs visai vēsu, vējainu un brīžiem lietainu laiku, liecina jaunākā "Global Forecast System" prognoze.

Stiprākais vējš un lietusgāzes varētu būt piektdien, kad Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte. Ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās 19.jūlijā piekrastē, iespējams, sasniegs 20 metru sekundē. Arī brīvdienās vējš visvairāk plosīsies piekrastē, savukārt valsts austrumos lielas vēja brāzmas nav gaidāmas.

Saskaņā ar pašreizējo prognozi no 19. līdz 24.jūlijam Latvijā īslaicīgi līs, gaidāmi arī negaisa mākoņi ar stiprām lietusgāzēm, vēja brāzmām un krusu.

Gaisa temperatūra šīs nedēļas nogalē nepārsniegs +17..+21 grādu, naktīs tā nav gaidāma zemāka par +9 grādiem, pretvēja piekrastē nekļūs vēsāk par +15 grādiem. Nākamnedēļ gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies.

Festivālā "Positivus" pastāvīgi pūtīs spēcīgs ziemeļrietumu vējš - brāzmās līdz 18 metriem sekundē - un tas, visticamāk, radīs lielākās problēmas sekmīgai festivāla norisei. Gaisa temperatūra naktīs būs aptuveni +15 grādu, dienas laikā gaidāmi +17 grādi. Brīžiem līs, iespējamas īslaicīgas stipras lietusgāzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!