Foto: DELFI
Brīvdienās sinoptiķi sola samērā siltu, bet lietainu laiku, bet otrdien Latviju sasniegs stirpa vētra, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Oktobra beigās un novembra sākumā virs Atlantijas okeāna veidosies aktīvi cikloni, kas viens pēc otra šķērsos Eiropas ziemeļu daļu, Latvijā atnesot mainīgus laika apstākļus - bieži līs, gaidāms vējains laiks, un saglabāsies salīdzinoši silts laiks (gaisa temperatūra zem nulles grādu šajā periodā noteikti nav gaidāma).

Sestdiena būs silta, bet lietaina, pūtīs brāzmains dienvidu puses vējš. Dienā Latvijas teritoriju šķērsos ar ciklonu saistītā nokrišņu zona, līdz ar to, sākot no rietumiem, daudzviet līs. Pūtīs mēreni stiprs dienvidu puses vējš, kas jūras piekrastē brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē. Tomēr, neskatoties uz to, ka debesis tikai brīžiem skaidrosies, gaiss iesils līdz +10 un +14 grādiem.

Svētdien, lai arī gaidāms neliels īslaicīgs lietus, dienā starp mākoņiem uzspīdēs saule un gaisa temperatūra būtiski nemainīsies - termometra stabiņš dienas laikā vēl aizvien sasniegs +11, vietām arī +14 grādus.

Naktī uz pirmdienu Latviju atkal šķērsos plaša nokrišņu zona, tomēr dienas laikā jau līs mazāk, arī turpmākajās nedēļas darba dienā lietus ir gaidāms, tomēr tā intensitāte nebūs liela, nedēļas vidū tas skars vien atsevišķus valsts reģionus. Arī gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā brīvdienās - naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zem +7 un +8 grādu atzīmes, savukārt dienās laikā vietām vēl aizvien sasniegs +13 un +15 grādu atzīmes.

Taču otrdien sinoptiķi prognozē stirpu vētru. Jau brīvdienās virs Atlantijas okeāna sāks veidoties ciklons. Visaktīvākais tas būs pirmdien, kad Rietumeiropā nesīs vēja brāzmas pat virs 35 metriem sekundē. Otrdien, sasniedzot Latviju, vētra jau sāks zaudēt savu spēku, tomēr arī Latvijas teritorijas lielākajā daļā ir gaidāmas dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 20 - 24 metriem sekundē, bet Kurzemē un Vidzemē vēja brāzmu spēks sasniegs 25-28 metrus sekundē.

Analizējot pašreiz pieejamo informāciju, Rīgā otrdien dienā prognozējam 20-21 metrus sekundē stipras vēja brāzmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!