Foto: LETA
Pirmdienas rītā Latvijā saglabājas skaidras debesis, nelieli mākoņi ir tikai Ziemeļkurzemē pie Rīgas jūras līča, kā arī Vidzemes ziemeļos, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Gaisa temperatūra Kurzemē pazeminājusies līdz -12..-15 grādiem, vien Ziemeļkurzemes piekrastē ir -5..-11 grādu; valsts centrālajā daļā ir -14..-18 grādu, bet Latvijas austrumos sals vietām sasniedz -19..-22 grādus.

Zemākā gaisa temperatūra, -22 grādi, reģistrēta sešos rītā Kārsavā. Tas ir jauns šīs ziemas aukstuma rekords Latvijā.

Pūš viegls līdz mērens austrumu vējš, bet Kolkasragā pūš stiprāks vējš - naktī tā ātrums brāzmās Kolkā sasniedza pat 20 metru sekundē.

Braukšanas apstākļi saglabājas apmierinoši, autoceļi ir sausi, vienīgi tilti vietām apledojuši.

Rīgā skaidrs laiks, pūš austrumu vējš ar ātrumu 4-7 metri sekundē, gaisa temperatūra -14 grādu. Piecos rītā uzsākta tiltu un pārvadu apstrāde ar pretslīdes materiāliem.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -4,6 grādiem Kolkā līdz -13,2 grādiem Rēzeknē.

19.janvāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +21 grāds Sicīlijā, Grieķijā un Kiprā. Daudzviet Balkānos tika pārspēts siltuma rekords. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu bija -42 grādi Skandināvijas ziemeļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!