Foto: LETA
Piektdien Latvijas austrumu daļā, turpinoties snigšanai, sniega sega pieaugs par 6-10 centimetriem, prognozē sinoptiķi. Savukārt galvaspilsētā līst lietus un ielas ir pārvērtušās lielās šļakatu peļķēs, pamatīgi apgrūtinot rīdzinieku ikdienu.

Sakarā ar mainīgiem laika apstākļiem un intensīviem nokrišņiem, kā rezultātā uz ietvēm krājas nenotīrīts sniegs, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs vērš namu īpašnieku un apsaimniekotāju uzmanību, ka saviem īpašumiem piegulošajām teritorijām jābūt sakoptām atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Savukārt Rīgas domes Administratīvajai inspekcijai uzdots pastiprināti kontrolēt ietvju attīrīšanu no sniega un apledojuma.

Nedēļas laikā, neskaitot piektdienu, Rīgas domes Administratīvā inspekcija noformējusi 170 protokolus par nenotīrītām gājēju ietvēm. Kopš decembra pilsētā konstatēti vairāk nekā 200 šāda veida pārkāpumu.

Pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi paredz administratīvos sodus par savlaicīgu ietvju neattīrīšanu no sniega un apledojuma. Maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 350 eiro, bet juridiskām personām – 1400 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!