Foto: DELFI
Sestdien, 6.jūnijā, Latvijā būs sauss un pārsvarā saulains laiks, dzestrai naktij sekos silta diena. Naktī uz svētdienu valsti no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, aiz kuras sāks ieplūst vēsāks gaiss, prognozē "Global Forecast System".

Tuvākajā naktī tikpat kā nebūs mākoņu un vēja, līdz ar to gaisa temperatūra strauji pazemināsies - līdz +2..+7 grādiem, vietām izraisot salnu zāles augstumā.

Sestdien pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, Kurzemē tas brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē. Gaisa temperatūra sestdienas pēcpusdienā paaugstināsies līdz +21..+26 grādiem, vēsāk būs vietām piekrastē.

Svētdien naktī un no rīta, sākot ar valsts rietumiem, pār Latviju virzīsies fronte - debesis uz brīdi apmāksies un daudzviet īslaicīgi līs, dienvidu vēju nomainīs rietumu vējš. Diena gaidāma pārsvarā saulaina, vairāk mākoņu būs Latgalē.

Gaisa temperatūra naktī uz svētdienu nav gaidāma zemāka par +11..+16 grādiem; maksimālā temperatūra dienā būs no +14 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē līdz +24 grādiem valsts dienvidaustrumu daļā. Vēja ātrums brāzmās Kurzemē un Ziemeļvidzemē sasniegs 11-15 metru sekundē.

Nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra pazemināsies tālāk, otrdien tā nepārsniegs +13..+18 grādu. 9.-11.jūnija naktīs vietām atkal gaidāmas salnas. Nedēļas otrajā pusē kļūs siltāk.

Nokrišņu daudzums tuvākajā nedēļā nepārsniegs desmit procentu no normas, savukārt vidējā gaisa temperatūra gaidāma aptuveni divus grādus zem ilggadējā vidējā rādītāja.

Saules ultravioletā radiācija saglabāsies augsta. Cilvēki ar jutīgu ādu, ja netiek ievērota nekāda piesardzība, dienas vidū saulē var apdegt 15 minūtēs. Uzturoties saulē, ieteicams nēsāt galvassegu, saulesbrilles un aizsargājošu apģērbu vai lietot aizsargkrēmu. Laikā no plkst.11 līdz plkst.16 nav ieteicams ilgstoši uzturēties tiešos saules staros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!