Foto: LETA
Šobrīd laika apstākļu prognozes liecina par to, ka karstums tuvāko divu nedēļu gaitā maz iespējams, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Gaisa temperatūra šajā periodā biežāk pieturēsies pat nedaudz zem normas, reti būs augstāka par normu. Reģionā valdīs tā sauktā rietumu gaisa masu plūsma, un laika apstākļus noteiks cikloni, kas no Atlantijas okeāna pāri Eiropas ziemeļu daļai virzīsies uz austrumiem.

Šādos apstākļos bieži debesis aizklās mākoņi, līs un pūtīs brāzmains vējš, savukārt gaisa temperatūra visbiežāk dienas laikā nepārsniegs +17...+22 grādus, bet atsevišķās dienās, līdzīgi kā piektdien, kad ciklona centrs atrodas ļoti tuvu Latvijas teritorijai, debesis lielākoties būs mākoņainas, bet diena nebūs siltāka par +13...+18 grādiem.

Jaunnedēļ katru dienu kādā no Latvijas reģioniem gaidāms īslaicīgs lietus, atsevišķās vietās arī ar pērkona negaisu, brāzmaināku vēju un iespējama arī krusa.

Mazāk līs nedēļas sākumā un vidū, bet plašākas nokrišņu zonas Latvijas teritoriju šķērsos nedēļas izskaņā. Naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz +8...+13 grādiem, nedaudz siltāk būs piekrastes rajonos, savukārt dienas laikā gaiss iesils lielākoties līdz +17...+22 grādiem. Nedēļas pirmajā pusē un saulainākos apstākļos atsevišķos rajonos temperatūra kāps līdz +23...+24 grādiem, bet nedēļas izskaņā atkal varētu būt vēsāks un vējaināks laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!