Foto: Shutterstock
Pirmdienas pēcpusdienā līdz pulksten 16 Jelgavā un Saldū krituši 4. aprīļa siltuma rekordi, bet kopumā gaiss lielākajā daļā Latvijas iesilis līdz +10...+17 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija (LVĢMC).

Jelgavā pārspēts 1974. gada siltuma rekords (+16,2 grādu) – pirmdien gaisa temperatūra pilsētā bijusi +17,2 grādu.

Savukārt Saldū pārspēts 2005. gada rekords (+15,9 grādu) – tur gaiss iesilis līdz +16,4 grādiem.

Lielākajā daļā valsts šī diena ir saulaina un pūš lēns austrumu puses vējš. Tiesa gan, vēja, mākoņu un miglas zonas dēļ Kurzemē, līča piekrastē, gaiss iesilis vien līdz +3...+7 grādiem.

Kā prognozē LVĢMC, šī nedēļa Latvijā būs ievērojami siltāka nekā iepriekš šis pavasaris. Gaidāms, ka kādā no novērojumu stacijām arī turpmākajās dienās vēl tiks uzstādīts jauns konkrētās dienas siltuma rekords.

Siltums visā valsts teritorijā šonedēļ nebūs vienmērīgs, un arī tik saulainas dienas kā pirmdiena šonedēļ vairs nav gaidāmas, jo virs Latvijas turpmākajās dienās pastiprināsies ciklonu darbība un valsts teritoriju šķērsos atmosfēras frontes, nesot gan mākoņus, gan arī nokrišņus. Atbilstoši gaisa temperatūrai, LVĢMC prognozē, ka tas būs lietus; sniega varbūtība ir ļoti zema.

Otrdien un trešdien siltās gaisa masas valdīs visā Latvijā, lai gan trešdien dienas laikā valsts teritoriju šķērsos lietus mākoņu zona, aiz kuras vējš iegriezīsies no rietumu puses un Latvijā ieplūdīs vēsākas gaisa masas.

Nedēļas izskaņā no dienvidiem siltums atgriezīsies, tiesa gan, vien valsts dienvidaustrumu rajonos, kur pastāv iespēja, ka termometra stabiņš pakāpsies līdz pat +20 grādu atzīmei.

Citviet saglabāsies mākoņaini laika apstākļi un lietus, kā arī ziemeļu puse vējš, līdz ar to gaiss nebūs siltāks par +7...+12 grādiem. Naktī uz otrdienu valsts austrumu rajonos gaiss atdzisīs pat zem nulles atzīmes, taču turpmākajās naktīs sals vairs netiek prognozēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!