Svētdienas, 26. jūnija, vēlā vakarā Latviju un tās galvaspilsētu Rīgu sasniedza iespaidīgs negaiss, ko pavadīja spilgi zibeņi un spēcīgi pērkona dārdi.

Lai gan negaiss Latvijā tika solīts jau svētdien pa dienu, pa īstam zibeņot sāka vakarpusē. Rīgā negaiss, ko pavadīja stipra lietusgāze, ilga vairāk nekā pusstundu, nedaudz atvēsinot pēdējās dienās tik sakarsušo zemi.

Ziņu aģentūra BNS vēsta, ka vēlā svētdienas vakarā Zemgalē ik minūti tika reģistrēti aptuveni 85 zibens spērieni, un tik intensīva zibeņošana Latvijā nav bijusi vismaz kopš pagājušā gada, liecina meteoroloģiskā informācija.

Tāpat interneta vietnēs pieejamajās kartēs "blitzortung.org" un"lightningmaps.org", kur ir publicēta informācija par zibens un negaisu tīklu, varēja redzēt, ka virs Latvijas bija izveidojušies negaisa mākoņi.

Foto: kadrs no blitzortung.org
Foto: kadrs no lightningmaps.org

Pērkona negaiss izveidojās Lietuvas ziemeļos un tad sasniedza Zemgali, visvairāk skarot Rundāles un Bauskas novadu. Negaiss pēc tam virzījās uz ziemeļiem - uz Rīgas pusi, ko sasniedza neilgi pirms pusnakts.

Jau ziņots, meteorologi brīdināja, ka negaisa mākoņi atsevišķās vietās var atnest arī lielu krusu un vētru. Nokrišņu daudzums dažviet var sasniegt mēneša normu, izraisot lokālus plūdus.

Gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu noslīdēs līdz +15..+21 grādam, dienā tā pakāpsies līdz +18..+23 grādiem, valsts austrumos – līdz +24..+29 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!