Foto: Shutterstock
Dienā virs Latvijas atradīsies anticiklona centrs - nokrišņu nebūs un lielāko dienas daļu spīdēs saule, ko tikai brīžiem aizsegs kāds mākonis.

Pūtīs lēns vējš, un gaiss iesils līdz +20…+23 grādiem.

Jau ziņots, ka arī nedēļās vidū virs Latvijas laika apstākļus noteiks anticiklons, tādēļ laiks būs pārsvarā sauss un debesis vien daļēji klās mākoņi. Ar dienvidu puses vējiem Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa, līdz ar to gaisa temperatūra katru nākamo dienu būs par pāris grādiem augstāka.

Ja vēl nedēļas sākumā dienās nebūs siltāks par +23 grādiem, tad darba nedēļas vidū un izskaņā gaiss lielākajā daļā valsts teritorijas iesils līdz +21…+26 grādi, bet atsevišķos reģionos, termometra stabiņam pārsniedzot +27 grādu atzīmi, iespējams pat karsts laiks.

Sākot no piektdienas no dienvidiem Latviju viena pēc otras jau atkal sāks šķērsot atsevišķas nokrišņu zonas, kas dažviet nesīs pērkona lietusgāzes. Pērkona negaisu laikā iespējama arī krusa un krasas vēja brāzmas.

Dienvidaustrumu vējus nomainīs rietumu vēji, kas galvenokārt piekrastē būs brāzmaini. Debesis biežāk aizklās mākoņi, tomēr gaisa temperatūra joprojām būs augsta. Pēc šī brīža prognozēm spriežot, piektdien un sestdien vietām valsts dienvidu daļā gaisa temperatūra varētu pietuvoties pat +30°. Savukārt nedēļa noslēgsies jau ar vēsāku laiku, kad gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +18…+23 grādus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!