Foto: LETA

Pirmdienas rītā, 25. janvārī, sniegs un apledojums vietām apgrūtina braukšanu visas valsts teritorijā. Uz ceļiem strādā 177 ziemas tehnikas vienības, portālu "Delfi" informēja "Latvijas Valsts ceļi".

Pirmdien visos Latvijas reģionos sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 177 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz Valsts galvenajiem autoceļiem iespējami uz Tallinas šosejas (A1) posmā Berģi - Ainaži; Vidzemes šosejas (A2) posmā RīgaSmiltenes pagrieziens; Valmieras šosejas (A3) posmā Rīga - Strenči; Rīgas apvedceļa (A4) un (A5) visa maršruta garumā; Daugavpils šosejas (A6) posmā Rīga – Pļaviņas un Nīcgale - Izvalda; Bauskas šosejas (A7) posmā no Dimzukalna līdz Grenctālei; Jelgavas šosejas (A8) posmā Jelgava - Eleja; Liepājas šosejas (A9) posmā no Kalnciema līdz Liepājai; Ventspils šosejas (A10) posmā Kūdra – Talsi un Usma - Ventspils; Liepājas – Rucavas (A11) visa maršruta garumā; Grebņeva – Medumi šosejas (A13) posmā Spoģi – Medumi; Daugavpils apvedceļa (A14) visā posmā; Tīnūži – Koknese (P80) visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā valsts teritorijā izņemot Cēsu, Gulbenes, Ludzas un Rēzeknes apkārtnē.

Šādos laikapstākļos "Latvijas Valsts ceļi" aicina autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!