Foto: stock.xchng
Jūlija otro desmit dienu vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +22,5 grādi jeb 5,1 grādi virs dekādes normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Dekādes minimālā gaisa temperatūra - +7,4 grādi - tika novērota 20. jūlijā Stendē, bet maksimālā gaisa temperatūra - +33,7 grādi - tika novērota 16. jūlijā Daugavpilī un 13. jūlijā Liepājā.

Jūlija otrajā dekādē tika pārspēti 32 maksimālās gaisa temperatūras rekordi, no kuriem četri bija dekādes maksimālās gaisa temperatūras rekordi. Atkārtoti tika divi diennakts, divi dekādes un viens mēneša maksimālās gaisa temperatūras rekords.

Kopējais nokrišņu daudzums Latvijā jūlija otrajā dekādē bija 17 milimetri (mm), kas ir 38% zem dekādes normas (27,5 mm). Visvairāk nokrišņu (67,5 mm) bija Ainažos, bet vismazāk Jelgavā un Siguldā, kur nokrišņu nebija, vai to bija mazāk par 0,1 milimetru. Vidēji Latvijā jūlija otrajā dekādē bija 1,8 diennaktis ar nokrišņu daudzumu vismaz 1 milimetrs. Visvairāk šādu diennakšu bija Piedrujā - piecas diennaktis, bet Bauskā, Jelgavā, Rūjienā un Siguldā šādu diennakšu nebija.

Ziņots, ka jūlija pirmo desmit dienu vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +22,6 grādi jeb 5,9 grādi virs dekādes normas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!