Foto: AP/Scanpix/LETA
Ciklona ietekmei Latvijas teritorijā mazinoties, brāzmainais vējš, kā arī nokrišņi mitēsies. Tā vietā laikapstākļus noteiks augsta spiediena apgabals, un no ziemeļiem Latvijā ieplūdīs vēsākas gaisa masas, portāls "Delfi" uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Temperatūra naktīs daudzviet būs zem 0 grādiem, vietām valsts austrumos termometra stabiņš noslīdēs līdz -5 grādu atzīmei.

Piektdien naktī debesis būs apmākušās, tomēr no rietumiem mākoņi pakāpeniski izklīdīs. Naktī daudzviet īslaicīgi līs. Diena aizritēs bez nokrišņiem. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš, kas naktī un no rīta piekrastes rajonos sasniegs 15-19 m/s. Gaisa temperatūra naktī +3...+8 grādi, dienā +6...+10 grādi pēc Celsija.

Brīvdienās laiks būs rāms un pelēcīgs. Mākoņi klās debesu lielāko daļu. Tiem daudzviet pievienosies migla, kas naktīs un no rītiem sagaidāma daudzviet. Vietām migla saglabāsies arī dienā. Nokrišņi gaidāmi vien naktī uz svētdienu vietām Kurzemē. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš. Gaiss naktīs atdzisīs līdz -1...+4 grādiem, savukārt dienās iesils līdz +3...+6 grādu atzīmei.

Nākamās nedēļas sākumā Latvijā no ziemeļiem ieplūdīs vēsākas gaisa masas. Joprojām saglabāsies lēns mainīga virziena vējš, un lielākoties mākoņainas debesis. Nokrišņi netiek prognozēti. Gaisa temperatūrā naktīs samazināsies līdz 0....-5 grādiem, izņēmums ir piekrastes rajoni, kur temperatūra saglabāsies -1...+3 grādu robežās. Dienās gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -1...+5 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!