Foto: Paula Čurkste/LETA

Piektdien dienā bieza mākoņu sega aizklās debesis un visā valsts teritorijā turpināsies stipra snigšana, informē “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs”.

Rietumu un vietām arī centrālajos rajonos snigšana būs intensīvāka. Vietām putinās un redzamība pasliktināsies līdz 500-1000 m. No rīta galvenokārt Kurzemes dienvidos, dienas gaitā arī citviet Latvijas dienvidu daļā gaidāms sasalstošs lietus, kas veidos apledojumu. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, piekrastes rajonos brāzmās 15-19 m/s, dienas laikā pakāpeniski iegriezīsies no dienvidiem. Maksimālā gaisa temperatūra būs +2...-3° robežās, jūras piekrastē gaiss iesils līdz +4°.

Rīgā dienā debesis būs apmākušās un turpināsies stiprs sniegs, slapjš sniegs. Sniega segas biezums palielināsies par 5-9 cm, un vakarā nokrišņi mitēsies. Priekšpusdienā iespējams arī sasalstošs lietus un apledojuma veidošanās. Ceļi un ietves būs slidenas. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš, un termometra stabiņš pakāpsies līdz +1...+2° atzīmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!