Foto: DELFI

Tuvākajās dienās daudzviet ir gaidāmas lietusgāzes, kas atsevišķos rajonos būs stipras. Lai gan lietus līs arī nākamajā nedēļā, gaisa temperatūra kļūs siltāka, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Nedēļas izskaņā laika apstākļi būtiski neatšķirsies no aizvadītajām dienām, tos galvenokārt noteiks ciklona dienvidu, dienvidrietumu mala. Piektdien un sestdien mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs. Abās dienas daudzviet veidosies gubu-lietus mākoņi un palaikam līs, vietām veidosies arī pērkona negaiss, kas lokāli nesīs spēcīgas lietusgāzes.

Dominēs lēns līdz mērens vējš, kas pūtīs no dienvidrietumiem, rietumiem, pērkona negaisa laikā tas var kļūt brāzmains. Piektdien minimālā gaisa temperatūra naktī ir gaidāma +11...+16 grādu robežās, siltākam gaisam saglabājoties piekrastes rajonos.

Sestdien naktī gaisa temperatūra būs par pāris grādiem zemāka – atsevišķos rajonos termometra stabiņš noslīdēs līdz +8 grādu atzīmei, savukārt šajās dienās gaiss iesils līdz +16...+19 grādiem.

Svētdien mākoņu daudzums pakāpeniski palielināsies. Naktī uz svētdienu vēl vietām, dienā jau daudzviet palaikam būs novērojami nokrišņi, lokāli lietus būs stiprs.

Turpināsies lēns līdz mērens vējš, tomēr tas iegriezīsies no rietumu puses. Svētdiena būs visvēsākā, naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz +8...+14 grādu atzīmei, bet dienā gaiss iesils vien līdz +14...+18 grādiem.

Pirmdien un otrdien mākoņi aizklās debesu lielāko daļu, tomēr brīžiem uzspīdēs arī saule. Pirmdien vietām ir gaidāms lietus, kas galvenokārt būs novērojams centrālajos un austrumu rajonos, savukārt otrdien, sākot no rietumiem, Latviju šķērsos nokrišņu zona, daudzviet nesot lietu – lokāli līs ilgstoši.

Turpinās pūst lēns līdz mērens rietumu puses vējš. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +10...+16 grādiem, bet dienās iesils līdz +17...+21 grāda atzīmei.

LVĢMC prognozē, ka būtiskas izmaiņas nav gaidāmas arī nedēļas otrajā pusē, turpināsies lietus, kas būs izteiktāks valsts austrumu daļā. Līdzīgi kā iepriekš, saglabāsies lēns līdz mērens rietumu puses vējš. Lai gan naktīs minimālā gaisa temperatūra ir gaidāma +11...+17 grādu robežās, no dienvidiem lēnām pietuvojoties siltākai gaisa masai, dienā gaiss pakāpeniski iesils, un ceturtdien termometra stabiņš rietumu daļā varētu pakāpties līdz +23 grādu atzīmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!