Foto: DELFI
Ceturtdien, 25. augustā un piektdien, 26. augustā, dienas vidū lielākajā valsts daļā gaidāms stiprs karstums – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27...+29 grādiem pēc Celsija skalas, bet dažviet teritorijas dienvidos pat līdz +30...+31 grādam, brīdina atbildīgie dienesti.

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas dienests izplatījis dzelteno brīdinājumu. Dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav bīstami, taču, ja tiek plānotas aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, jābūt uzmanīgiem.

Brīdinājums spēkā ceturtdien no pulksten 11 līdz 20, norāda Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Lielāks veselības traucējumu risks pastā atsevišķām iedzīvotāju grupām, jo īpaši – vecākiem cilvēkiem, maziem bērniem un cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām.

Dienesti aicina izvairīties no uzturēšanās tiešos saules staros, īpaši dienas vidū, pastiprināti uzņemt šķidrumu, padzerties regulāri visas dienas garumā.

Vairāk ieteikumu pieejami šeit.

Kā ziņots, ceturtdiena būs daļēji mākoņaina, vietām centrālajos un austrumu rajonos būs īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš, kas negaisa laikā būs brāzmains.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +25...+29 grādiem, vietām dienvidaustrumu rajonos līdz +30...+31 grādiem, bet Kurzemes ziemeļos gaiss neiesils vairāk par +23...+24 grādiem.

Rīgā diena aizritēs ar mainīgu mākoņu daudzumu un bez ievērojamiem nokrišņiem. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš, un gaiss iesils līdz +25...+26 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!