Foto: LETA

Sestdienas, 19. novembra, vakarā, kā arī naktī uz svētdienu Latviju no dienvidaustrumiem šķērsos nokrišņu zona, kas nesīs stipru sniegu, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvis Kārlis Broms.

Stiprās snigšanas dēļ vietām valstī bus izsludināts dzeltenais un oranžais brīdinājums.

Daudzviet sniega sega palielināsies par pieciem līdz deviņiem centimetriem. Nakts vidū ziemeļaustrumu rajonos, kā arī Kurzemes galējos ziemeļos gaidāma ļoti stipra snigšana – sniega sega palielināsies par 10-12 centimetriem.

Gaidāmo laikapstākļu dēl ziemeļaustrumu rajonos, kā arī Kurzemes galējos ziemeļos izsludināts oranžais brīdinājums. Tas būs spēkā no sestdienas pulksten 23 līdz svētdienas pulksten 8.

Tāpat arī daļā valsts teritorijas izsludinās dzelteno brīdinājumu. Tas būs spēkā no sestdienas pulksten 18 līdz svētdienas pulksten 8.

VUGD brīdina, ka ceļi būs slideni un redzamība snigšanas laikā apgrūtināta.

Tāpat arī Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs atgādina, ka ļoti stipra snigšana plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos, un citas āra aktivitātes.

Aktuālajai informācijai par brīdinājumiem iespējams sekot līdzi šeit.

Jau vēstīts, ka tuvākajās naktīs vietām Latvijā, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra noslīdēs zem -10 grādiem pēc Celsija, bet nākamās nedēļas gaitā pamazām kļūs siltāks un sāks kust sniegs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!