Foto: Shutterstock

Otrdien, 13. decembrī, dienas laikā vietām Kurzemē un Vidzemē atsevišķas sniega mākoņu zonas nesīs ļoti stipru snigšanu, piekrastes rajonos, stiprāk pūšot vējam, arī putināšanu, brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs Kurzemē un Vidzemē izplatījis oranžā līmeņa brīdinājumu par sniegu un puteni. Oranžais brīdinājums nozīmē, ka tiek prognozēti hidrometeoroloģiskie apstākļi, kas dotajā reģionā tiek novēroti salīdzinoši reti. Jābūt gataviem, ka var tikt radīti postījumi un zaudējumi.

VUGD brīdina, ka redzamība snigšanas un putināšanas laikā būs pasliktināta līdz 500-1000 metriem, putināšanas laikā var veidoties nevienmērīgi sniega sanesumi.

Brīdinājums spēkā no pulksten 8 līdz pulksten 20.

VUGD aicina būt gataviem, ka ļoti stipra snigšana plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos, kā arī citas āra aktivitātes.

Jau ziņots, ka otrdien ciklons virzīsies tālāk uz ziemeļiem, tā centrs atradīsies virs Igaunijas. Debesis būs mākoņainas, un daudzviet snigs, vietām Kurzemē un Vidzemē stipri, jūras piekrastē arī putinās. Ceļi būs slideni un atsevišķos posmos uz tiem veidosies sniega sanesumi, snigšanas laikā redzamība būs pasliktināta.

Pūtīs mainīga virziena vējš, bet Kurzemes piekrastē, no priekšpusdienas jau visā teritorijā vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, rietumiem un pastiprināsies, piekrastē brāzmās sasniedzot 15-19 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma 0...-5 grādu robežās.

Rīgā dienā saglabāsies mākoņains laiks, palaikam arī uzsnigs. Ceļi būs slideni un snigšanas laikā redzamība būs pasliktināta.

Otrdienas rītā pulksten 6.30 sniegs un apledojums visā Latvijā apgrūtināja braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, daudzviet Kurzemē un Vidzemē aizputinājumu dēļ ir īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 127 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!