Foto: LETA

Otrdien Latvijas rietumu un centrālajos rajonos veidosies spēcīgs apledojums, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pēc ilgstoša sala perioda, ieplūstot siltākai gaisa masai un pietuvojoties jaunai nokrišņu zonai no rietumiem, jau 20. decembra naktī kopā ar sniegu un slapju sniegu Latvijā gaidāms arī sasalstošs lietus, kas vietām izveidos stipru un pat ļoti stipru apledojumu.

Naktī uz otrdienu no pulksten 1 līdz pulksten 8 meteorologi izsludinājuši dzelteno brīdinājumu saistībā ar gaidāmajiem laikapstākļiem.

Dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Jābūt uzmanīgam gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu.

Savukārt no pulksten 8 līdz pulksten 20 izsludināts oranžais brīdinājums – dienā sasalstošā lietus intensitāte palielināsies un ļoti stiprs apledojums veidosies Latvijas lielākajā daļā.

Meteorologi brīdina, ka apledojums plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos un citas āra aktivitātes.

Pārvietojoties pa ceļiem, jābūt ļoti uzmanīgam, jāieplāno ilgāku laiku ceļā.

Apledos arī vadi un koku zari – to svars būtiski pieaugs un ir risks, ka tie lūzīs.

Sasalstošs lietus ir gaidāms gan otrdien, gan arī naktī uz trešdienu, tomēr trešdien naktī apledojums veidosies jau galvenokārt tikai valsts austrumu rajonos.

Jau ziņots, ka tuvākās dienas Latvijā būs pelēkas un lietainas, Ziemassvētkos laiks var kļūt vēsāks un sniegotāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!