Foto: Shutterstock
Nakts otrajā pusē no svētdienas, 10. decembra, uz pirmdienu, 11. decembri, Latviju sasniegs plaša nokrišņu zona un sāksies ilgstoša snigšana, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

LVĢMC izplatījis dzeltenā līmeņa brīdinājumu par snigšanu Latvijas centrālajā daļā un austrumu rajonos. Dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav bīstami, taču, ja tiek plānotas aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, jābūt uzmanīgiem.

Sinoptiķi brīdina, ka vietām valsts centrālajos un austrumu rajonos priekšpusdienā sniega segas biezums kopš snigšanas sākuma būs palielinājies par 5-6 centimetriem.

Snigšana turpināsies arī pirmdien pēcpusdienā un naktī uz otrdienu.

Redzamība brīžiem snigšanas laikā pasliktināsies līdz 500-1000 metrem, bet ceļi būs slideni – uz tiem iespējama arī neliela apledojuma veidošanās.

Snigšana var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos.

Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes, brīdina LVĢMC.

Uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi" savā kontā vietnē "X" norādījis, ka šonakt sāksies ilgstoša snigšana, vairāk nokrišņu prognozē valsts centrālajos un austrumu rajonos. Ceļi būs sniegoti, vietām slideni, tāpēc uzņēmums aicina pirmdienas rītā plānot papildu laiku ceļam.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!