Foto: LETA
Ziemas laika apstākļi, kas mūsu reģionā pakāpeniski nostiprinājās Ziemassvētkos, pirms gadumijas jau atkāpsies. Savukārt 2015.gads Latvijā ienāks ar atkusni, prognozē sinoptiķi.

Jau otrdien no ziemeļrietumiem Latviju šķērso mākoņu un nokrišņu zona, vējš iegriežas no rietumu puses un Ventspilī jau priekšpusdienā gaisa temperatūra paaugstinājās virs nulles. Šis process pakāpeniski turpināsies un 2014.gada pēdējā dienā aptvers visu Latvijas teritoriju.

Nokrišņu mākoņiem šķērsojot Latvijas teritoriju, pirms atkušņa iestāšanās sniega segas biezums vēl palielināsies - 30. decembrī dienā intensīvāk snigs Kurzemē, bet 30.decembra vakarā un 31. decembrī - valsts centrālajos un austrumu rajonos. Sniegs gan pakāpeniski pāries slapjā sniegā un pat lietū. Atsevišķos rajonos vecā gada dienā gaidāma arī migla.

Atkusnis Latvijā saglabāsies arī 2015.gada pirmajās dienās. 1.janvārī nokrišņu būs maz, bet turpmākajās dienās gaidāms lietus un slapjš sniegs, 2.janvārī piekrastes rajonos arī dienvidrietumu vēja brāzmas sasniegs 20-22 m/s.

No jauna ziemeļu vēji Latvijā iegriezīsies ap 5.janvāri, kad teritorijas lielākajā daļā atkal piesals un naktīs termometra stabiņš noslīdēs līdz -5...-9 grādiem, piekrastes rajonos gan saglabāsies pozitīva temperatūra.

Gaidāms arī sniegs, tomēr stabili ziemas laika apstākļi nav gaidāmi, jo janvāra pirmās dekādes izskaņā Latvijā atkal gaidāma siltāku gaisa masu ieplūšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!