Foto: DELFI Aculiecinieks
Naktī uz sestdienu, 24. augustu, gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā nenoslīdēja zemāk par +14..+18 grādiem un tikai dienvidaustrumu novados gaiss atdzisa līdz +10..+13 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Savukārt sestdien Latvijā mākoņi daļēji klās debesis un gaisa temperatūra būs +20..+25 grādi, prognozē sinoptiķi.

Siltākā nakts aizvadīta Kurzemes piekrastē un Vidzemē.

Sestdien, 24. augustā. gaidāms lielākoties saulains laiks, bez būtiskiem nokrišņiem. Pūtīs mērens rietumu un ziemeļu vējš.

Rīgā vējš pakāpeniski iegriezīsies no ziemeļiem, gaidāms neliels mākoņu daudzums, gaiss sasils līdz +23..+24 grādiem, pie jūras - līdz +21 grādam.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 767-770 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati liecina, ka pēdējās nedēļas laikā ūdens temperatūra upēs, ezeros un jūrā nav būtiski mainījusies. Ūdens temperatūra jūrā +15..+19 grādi, pie Liepājas aptuveni +20 grādu.

Ezeru ūdens no rīta ir +17..+19 grādus silts.

Ventā, Lielupē, Daugavā, Aiviekstē un Salacā ūdens temperatūra sestdienas rītā +17..+20 grādi, Gaujā - par kādu grādu zemāka. Dažās mazākās upēs ūdens temperatūra svārstās ap +15 grādiem.
Jaunākās laika prognozes vēsta, ka nākamā nedēļa nebūs tik karsta kā gaidīts un ūdens temperatūra šogad vairs būtiski nepaaugstināsies.

Tuvākajā nedēļā pārsvarā nav gaidāmi nokrišņi, tāpēc ūdens līmenis upēs un ezeros nedaudz pazemināsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!