Foto: LETA
Sestdienas, 22. augusta, vakarā Latvijai virzās pāri nokrišņu zona un naktī, kā arī no rīta, vietām centrālajos un austrumu rajonos gaidāmas stipras lietusgāzes. Dažviet iespējams arī pērkona negaiss, liecina Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izplatītais brīdinājums.

Par stipro lietu un to iespējamajām postošajām sekām brīdinājumu izplatījis arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). VUGD aicina iedzīvotājus būs informēties par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām, kā arī ņemt vērā, ka laika apstākļi var traucēt āra aktivitātēm. Braukšanas apstākļus uz ceļa var apgrūtināt pasliktināta redzamība un akvaplanēšana

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Brīdinājums ir spēkā no 22. augusta pulksten 21.00 līdz 23. augusta pulksten 10.00.

Savukārt svētdien, 23. augustā, dienā būs mainīgs mākoņu daudzums un vietām īslaicīgi līs, pēcpusdienā iespējamas arī pērkona lietusgāzes. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas jūras piekrastē, kā arī negaisa laikā būs brāzmains. Gaiss iesils līdz +20…+24°.

Rīgā brīžiem debesis skaidrosies un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš un maksimālā gaisa temperatūra būs +22…+24°.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!