Kalendārās vasaras pirmajās dienās Latvijā gaidāms ļoti silts laiks, kā arī pērkona negaiss, liecina pašreizējā "Global Forecast System" prognoze.

Iespējams, ka piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu lielā valsts daļā plosīsies pērkona negaiss, pašvaldību vēlēšanu dienā varētu veidoties jauni negaisa mākoņi. Svētdien mākoņu varētu būt mazāk. Negaiss vietām nesīs stipras lietusgāzes un krusu, iespējamas arī lielas vēja brāzmas un lokāla vētra. Pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens vējš no austrumu puses.

Saskaņā ar šī brīža prognozi piektdien liela mākoņu daudzuma dēļ gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par +20..+25 grādiem, bet sestdien un svētdien, ja mākoņi ļaus, gaiss sakarsīs līdz +25..+28 grādiem, zemāka gaisa temperatūra būs pretvēja piekrastē.

Gaisa temperatūra naktīs nav gaidāma zemāka par +11..+16 grādiem. Ļoti silts un pērkoņains laiks varētu saglabāties vēl divas dienas, vēsāks un sausāks laiks patlaban tiek prognozēts no trešdienas, 5.jūnija.

Sinoptiķi norāda, ka laika prognožu ticamība pagaidām saglabājas zema, jo sinoptiskā situācija ir nestabila - nav ne spēcīga anticiklona, ne ciklona. Laikapstākļus nosaka grūti prognozējami nelieli zema un augsta spiediena apgabali, kas nozīmē, ka saulaina un silta laika vietā iespējams lietains un vēss laiks un otrādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!