Foto: DELFI
Apledojuma dēļ gandrīz visā valsts teritorijā piektdienas rītā braukšanas apstākļi uz valsts autoceļiem ir apgrūtinoši, portālu ”Delfi” informēja uzņēmumā ”Latvijas valsts ceļi”. Daudzviet turpinās arī snigšana, bet Rīgā pūš brāzmains vējš un kavējas sabiedriskais transports.

Sinoptiķi ziņo, ka piektdienas rītā Vidzemē un Latgalē uz elektrības vadiem un koku zariem ir stiprs slapja sniega nogulums. Ventspilī viļņu augstums jūrā ir sasniedzis 3,5 metrus, bet Skrīveros sniegā redzamība pasliktinājās līdz 600 metriem. Sinoptiķi brīdina, ka šis sniega mākonis virzās uz Dienvidaustrumu rajoniem un arī citviet redzamība būs slikta.

"Rīgas Satiksme” vadības centra pārstāvis Jānis Vehers LNT raidījumu ”900 sekundes” informēja ka Rīgā ceļu tīrīšanā iesaistītas 15 mašīnas un ceļu stāvoklis esot apmierinošs. Līdz šim galvaspilsētā notikušas vien sešas autoavārijas, kas esot zems rādītājs.

Savukārt sabiedriskais transports Rīgā var kavēties līdz 10 minūtēm.

AS ”Latvenergo” pārstāve Ivita Bidere ”900 sekundes" informēja, ka piektdienas rītā bez elektrības bijušas ap 2000 mājsaimniecību Kurzemes pusē un uzņēmuma brigādes jau devušās novērst vēja radītos postījumus. Stiprs vējš dienas laikā tiek prognozēts visā valsts teritorijā, tāpēc elektriķi esot paaugstinātā gatavībā.

Piektdienas rītā Daugavgrīvā pie Rīgas jūras līča vēja brāzmas sasniegušas 28 metrus sekundē, liecina "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra" informācija.

”Latvenergo” pārstāve Ivita Bidere ”900” sekundes informēja, ka piektdienas rītā bez elektrības bijušas ap 2000 mājsaimniecību Kurzemes pusē un uzņēmuma brigādes jau devušās novērst vēja radītos postījumus. Stiprs vējš dienas laikā tiek prognozēts visā valsts teritorijā, tāpēc elektriķi esot paaugstinātā gatavībā.

”Latvijas valsts ceļi” informācija liecina, ka Kurzemē vietām ir lietus un sniegs, bet gaisa temperatūra valstī ir no -1 grāda pēc Celsija līdz +3 grādiem.

Rīgas apkārtnē apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana pa apvedceļiem Baltezers – Saulkalne un Salaspils – Babīte. Arī Ainažu virzienā uz brauktuves veidojās apledojums, tāpēc ceļu tīra un kaisa.

Apledojums veidojas arī Valmieras virzienā un brauktuvi kaisa, bet Siguldas virzienā braukšana jau ir apgrūtināta izveidojušā apledojuma dēļ, tāpēc arī tur brauktuve tiek kaisīta ar pretslīdes materiālu.

Daugavpils virzienā posmā no Rīgas līdz Pļaviņām vietām snieg, tāpēc brauktuves ir slidenas. Savukārt Bauskas virzienā uz brauktuves veidojas apledojums, tāpēc ceļš tiek kaisīts. Arī Jelgavas virzienā snieg, uz brauktuves veidojas apledojums, ceļš tiek kaisīts ar pretslīdes materiālu.

Liepājas virzienā braukšana ir apgrūtināta posmā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam veidojas apledojums, posmā no Anneniekiem līdz Liepājai brauktuve vietām sniegota un slidena. Bet Ventspils virzienā no Kūdras līdz Ventspilij turpina nedaudz snigt, brauktuve tiek tīrīta un kaisīta. Posmu no Priedaines līdz Kūdrai kaisa ar pretslīdes materiālu.

Uz reģionālajiem autoceļiem braukšanas apstākļi apledojuma dēļ ir apgrūtināti Jelgavas, Ogres, Rīgas, Dobeles, Liepājas, Saldus, Tukuma un Valkas apkārtnē. Atbildīgie dienesti brauktuves apstrādājot ar pretslīdes materiālu apledojuma likvidēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!