Foto: LETA

XXVI Vispārējo Latviešu dziesmu un XVI Deju svētku laikā Rīgā laika apstākļi būs mainīgi, iespējams gan pērkona negaiss, gan arī saulainas dienas, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

LVĢMC Hidrometeoroloģisko prognožu nodaļas vadītāja Laura Krūmiņa, raksturojot laika apstākļus dziesmu un deju svētku nedēļas laikā, uzsvēr, ka tie būs mainīgi: "Šobrīd prognostiskā informācija, kas pieejama tuvāko desmit dienu periodam, liecina par to, ka sinoptiķiem arī prognožu sagatavošana nebūs vienkārša. Jūlija pirmās dienas būs vēsas, jo pūtīs brāzmains un dzestrs ziemeļu puses vējš, gaidāms arī lietus."

Savukārt svētku nedēļas otrajā pusē lietus varbūtība mazinās un gaidāms, ka pakāpeniski gaiss kļūs arī siltāks, tomēr svētku izskaņas dienām - 7. un 8. jūlijam - prognozes vēl ir ļoti mainīgas: vienlīdz augsta varbūtība ir gan tam, ka dienas būs saulainas un karstas, gan arī tam, ka gaidāmas lietusgāzes ar pērkona negaisu, norāda meteoroloģe.

Tā kā daļa svētku pasākumu notiek āra apstākļos - Mežaparka Lielajā estrādē, Daugavas stadionā, Esplanādē, Vērmanes parkā u.c. - kā arī, lai svētku rīkotāji varētu operatīvi reaģēt uz sarežģītām situācijām, kuru cēlonis ir bīstami laika apstākļi, LVĢMC) nodrošinās pasākuma organizatorus, dalībniekus un viesus ar meteoroloģisko informāciju.

LVĢMC sniegs detalizētas laika apstākļu prognozes un brīdinājumus svētku rīkotājam - Latvijas Nacionālajam kultūras centram, bet LVĢMC mājaslapā, kā ierasts, būs pieejama prognoze un, nepieciešamības gadījumā, arī brīdinājumi par laika apstākļiem Rīgā un arī visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!