Foto: DELFI
Lielākā un plašākā salna aizvadītajā naktī skārusi Kurzemi, kur pat divu metru augstumā gaisa temperatūra noslīdēja līdz nulle grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Nulle grādu saullēktā bija gan Stendes novērojumu stacijā, gan Liepājas lidostā. Daudzviet citviet valsts rietumu un centrālajā daļā gaiss atdzisa līdz +1..+2 grādiem. Lielā daļā Latgales termometra stabiņš nenoslīdēja zem +5 grādiem, bet siltākā nakts aizvadīta Vidzemes piekrastē, kur vietām nekļuva vēsāks par +8..+9 grādiem.

Gaisa temperatūru novērojumu stacijās mēra pusotra līdz divu metru augstumā, un zāles virskārtā skaidrā laikā un bezvējā temperatūra var būt par 5-10 grādiem zemāka.

Ceturtdienas rītā Latvijā praktiski skaidras debesis, lēns vējš un bezvējš.

Rīgā skaidrs rīts, vēja tikpat kā nav. Gaisa temperatūra saullēktā bija no +2 grādiem starptautiskajā lidostā līdz +9 grādiem pilsētas ziemeļos.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija no +12 grādiem dažviet piekrastē līdz +21 grādam Zilupes apkaimē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.maijā bija +35..+36 grādi Portugāles un Spānijas dienvidos, kā arī +41 grāds Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -11 grādi Alpu kalnos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!