Foto: Shutterstock
Janvāra otrajā dekādē vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +3,6 grādi, kas ir 6,8 grādi virs dekādes normas. Dekādes minimālā gaisa temperatūra -4 grādi 18. janvārī tika novērota Madonā, bet maksimālā gaisa temperatūra +10,3 grādi – 15. janvārī Mērsragā, kas arī ir jauns Latvijas otrās dekādes maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Kopumā janvāra otrajā dekādē tika pārspēti 47 rekordi, starp kuriem bija pieci bija novērojumu staciju dekādes maksimālās gaisa temperatūras rekordi un viens mēneša rekords, bet atkārtots viens diennakts rekords.

15. janvārī uzstādītais mēneša rekords Kolkas novērojumu stacijā (+10,2 grādi) tika atkārtots arī 16. janvārī. Turklāt janvāra otrajā dekādē tika uzstādīti divi Latvijas diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekordi, starp kuriem bija arī jau minētais Latvijas dekādes rekords Mērsraga novērojumu stacijā.

Kopējais nokrišņu daudzums Latvijā janvāra otrajā dekādē bija 9,1 mm, kas ir 35% zem dekādes normas (14,1 mm). Vidēji Latvijā janvāra otrajā dekādē bija 2,5 diennaktis ar nokrišņu daudzumu vismaz 1 mm. Visvairāk šādu diennakšu bija Kuldīgā un Rūjienā – piecas diennaktis, bet vismazāk Gulbenē un Skultē – neviena.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums Latvijā janvāra otrajā dekādē bija 88% – no 85% Rīgā līdz 92% Madonā.

Savukārt visstiprākās vēja brāzmas (23,8 metri sekundē) tika novērotas 12. janvārī Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!