Foto: LETA
Tuvākajā nedēļā virs Latvijas teritorijas pastiprināsies ciklonu ietekme – tie nesīs lietainu un vēsāku laiku. Visintensīvākie nokrišņi gaidāmi ceturtdien un naktī uz piektdienu, bet nedēļas vidū termometra stabiņš nepakāpsies virs +15 grādu atzīmes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra jaunākās prognozes.

Darba nedēļas sākumā laika apstākļus noteiks ciklons rietumos no Latvijas, kas atnesīs lietu, vietām pat intensīvu. Pirmdien dienā debesis daudzviet skaidrosies un līs galvenokārt valsts austrumos. termometra stabiņš naktī nenoslīdēs zem +9...+15 grādu atzīmes, bet dienā gaiss iesils līdz +16...+22 grādiem.

Naktī uz otrdienu lietus ir gaidāms lielākā valsts teritorijas daļā, galvenokārt rietumu un centrālajos rajonos, bet dienā līs vien vietām. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, kas piekrastes rajonos dienā pastiprināsies un brāzmās sasniegs 15-17 m/s.

Darba nedēļas vidū vēl saglabāsies rudenīgi silts laiks – gaiss dienā iesils līdz +15...+18 grādiem, vietām debesis skaidrosies, un vien atsevišķos rajonos, galvenokārt Kurzemē, gaidāms neliels lietus.

Ceturtdien, pēc šī brīža prognozēm, līdz ar nelielu ciklonu Latviju sasniegs arī nokrišņu zona un visā valsts teritorijā gaidāms lietus, centrālajos rajonos intensīvs – vietām kopējais diennakts nokrišņu daudzums var sasniegt 20-25 mm. Dienā gaiss iesils līdz +13...+16 grādiem. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš.

Nedēļas izskaņā laiks kļūs vēsāks. Piektdien maksimālā gaisa temperatūra nepārsniegs +13...+15 grādus. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas brāzmās sasniegs 15-16 m/s. Brīvdienās saglabāsies lielākoties mākoņains un vējains laiks, kā arī pa laikam līs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!