Foto: Vida Press

Nedēļas nogalē saglabāsies mierīgs laiks, vietām gaidāmi nokrišņi. Ieplūstot vēsākam gaisam no ziemeļiem, gaisa temperatūra turpinās pakāpeniski pazemināsies un dažās Latvijas vietās varēs novērot arī slapju sniegu, sniegu, kas nenokusīs vairākas dienas, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Brīvdienās saule mīsies ar mākoņiem, nokrišņi galvenokārt gaidāmi valsts austrumu daļā – galvenokārt tas būs lietus, ar kuru dažviet var nobirt arī kāda sniega pārsla. Vējš pūtīs lēni līdz mēreni un dominēs no ziemeļu puses. Latvijas teritorijā no ziemeļiem turpinās ieplūst vēsāka gaisa masa, tādēļ naktis būs vēsas – gan sestdien, gan svētdien daudzviet gaiss atdzisīs līdz +2…-3°. Vietās, kur termometra stabiņš pieturēsies ap 0° atzīmi un zemāk, ceļi saglabāsies slideni.

Diennakts gaišajās stundās būs jūtami siltāk – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +4…+9°, bet valsts dienvidaustrumu daļā gaiss iesils līdz +9…+11°.

Jaunās nedēļas sākumā laika apstākļi būtiski mainīsies – Latvijas teritoriju no dienvidaustrumiem šķērsos aktīvs ciklons, un tā ietekme uz laika apstākļiem valstī saglabāsies visas nedēļas garumā. Ciklons nesīs intensīviem nokrišņiem bagātu un vējainu laiku. Tā kā gaisa temperatūra turpinās pazemināsies un gan nakts, gan arī dienas stundās daudzviet tā būs +2…-2° robežās, dominējošā nokrišņu forma būs slapjš sniegs un sniegs.

Daudzviet no jauna izveidosies sniega sega, tās biezums sasniegs līdz pat 4–8 cm. Laikam saglabājoties aukstam, sniega sega kusīs lēni un vietām var noturēties pat vairākas dienas.

Vējš darba nedēļas sākumā pūtīs mēreni līdz mēreni stipri no ziemeļiem, ziemeļrietumiem, pirmdien un otrdienu lielā daļā valsts daļā brāzmās sasniedzot 15–18 m/s, piekrastē, kā ierasts, vējš būs stiprāks. Tālākajās dienas vējš pierims.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!