Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ laika apstākļus virs Latvijas noteiks anticiklons, vien vietām gaidāms neliels lietus, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nedēļas pirmajā pusē dienās gaiss iesils līdz +5...+10 grādiem, savukārt nedēļas beigās Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss un temperatūra pakāpeniski pazemināsies, brīvdienās vietām termometra stabiņam noslīdot zem 0 grādu atzīmes.

Darba nedēļas sākumā debesis virs Latvijas brīžiem skaidrosies, bet naktī uz pirmdienu un pirmdien dienā mākoņu daudzums būs neliels.

Lietus nedēļas sākumā gaidāms vien dažviet, turklāt tas būs neliels un īslaicīgs. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, un naktīs daudzviet veidosies migla, dūmaka. Nakts uz pirmdienu būs nedēļas aukstākā nakts, kad gaiss atdzisīs līdz +1...-4, vien vietām piekrastē būs siltāks: +1…+5. Dienās gan pirmdien, gan otrdien gaiss iesils līdz +4…+10 grādiem.

Darba nedēļas vidū dienas kļūs par grādu vēsākas, bet naktis siltākas, temperatūrai nepazeminoties zem 0...+6. Debesis pa laikam skaidrosies, būtiski nokrišņi nav gaidāmi un dominēs lēns vējš.

Darba nedēļas beigās laika apstākļi saglabāsies līdzīgi.

Šī brīža prognozes liecina, ka tuvojoties brīvdienām, Latvijā atkal ieplūdīs aukstāks gaiss, līdz ar to naktīs var veidoties neliels sals. Būtiski nokrišņi nav gaidāmi, un saglabāsies lēns vējš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!