Foto: EPA/Scanpix/LETA
Jaunā darba nedēļa iesāksies ar sausu un saulainu laiku. Otrdien, pastiprinoties ciklona darbībai, lokāli izveidosies nokrišņu mākoņi, bet trešdien Latviju šķērsos plaša nokrišņu zona un lietus gaidāms visā valsts teritorijā, prognozē Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Visas nedēļas garumā gaisa temperatūra dienas laikā daudzviet būs +20…+25 grādu robežās.

Otrdien mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs. Pastiprinoties ciklona darbībai, jau no rīta lokāli izveidosies nokrišņu mākoņi, bet pēcpusdienā iespējams arī pērkona negaiss.

Dominēs lēns austrumu puses vējš. Naktī gaiss atdzisīs līdz +8…+15 grādiem, zemākajai gaisa temperatūrai esot Vidzemē. Maksimālā gaisa temperatūra dienā ir gaidāma +20…+24 grādiem, vienīgi Kurzemē līča piekrastē nebūs siltāks par +15..+19.

Naktī uz trešdienu mākoņu daudzums palielināsies un, sākot no rietumiem, Latviju šķērsos plaša nokrišņu zona - visā valsts teritorijā gaidāms lietus. Saglabāsies lēns vējš. Naktī minimālā gaisa temperatūra būs +11…+15, dienā gaiss iesils +19…+24, piekrastes rajonos +13…+18.

Ceturtdien un piektdien debesis palaikam aizklās mākoņi un lielākā lietus iespējamība ir valsts centrālajā un rietumu daļā, bet nokrišņi būs galvenokārt īslaicīgi. Dienā gaisa temperatūra būs līdzīga kāda tā bija iepriekšējās dienās - daudzviet gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20…+25 grādiem, vienīgi piekrastes rajonos esot par kādu grādu aukstākam.

Šī brīža prognoze liecina, ka brīvdienās nav gaidāmas būtiskas laika apstākļu izmaiņas - lokāli iespējami nokrišņi, bet temperatūra dienas laikā lielā daļā valsts teritorijas pakāpsies virs +20 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!