Jaunnedēļ gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, nokrišņi un vējš mitēsies, bet termometra stabiņš varētu sasniegt +15...+17 grādu pēc Celsija atzīmi, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Darba nedēļas noslēgumā vēl gaidāms nepastāvīgs laiks, jo pūtīs brāzmains rietumu puses vējš un brīžiem gaidāmi nokrišņi - gan lietus, gan arī slapjš sniegs. Turklāt ir neliela varbūtība, ka piektdien atkal īslaicīgi ducinās pērkons.

Sestdien nokrišņi pakāpeniski mitēsies, pierims vējš un biežāk uzspīdēs saule. Sinoptiķi prognozē, ka līdz nākamās nedēļas vidum saglabāsies lielākoties sauss laiks un pakāpeniski paaugstināsies arī gaisa temperatūra.

Nedēļas nogalē tā vēl saglabāsies +5...+12 grādu robežās, bet nedēļas vidū, iespējams, sasniegs +12...+16 grādus pēc Celsija, vien piekrastē, vēsā ūdens ietekmē, dienas būs nedaudz vēsākas. Naktīs gaisa temperatūra pieturēsies -2...+3 grādu robežās.

Nedēļas otrajā pusē aktivizēsies ciklonu darbība - mākoņu daudzums palielināsies, brīžiem gaidāms arī lietus. Naktis kļūs siltākas un arī dienas laikā vietām, pateicoties saulei, termometra stabiņš varētu sasniegt +15...+17 grādu atzīmi, tomēr mākoņainos un lietainos apstākļos dienas nebūs siltākas par +8...+13 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!