Foto: AP/Scanpix/LETA
Agrā piektdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no -2..-5 grādiem valsts lielākajā daļā līdz -6..-8 grādiem daudzviet Vidzemē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Pa dienu valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra saglabāsies zem nulles, prognozē sinoptiķi.

Naktī zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Rūjienas un Valkas pusē. Latgalē un Sēlijā snieg, vietām stipri, pārējā valstī ir skaidrs laiks vai mainīgs mākoņu daudzums. Valsts lielāko daļu pārklājusi 1-6 centimetrus bieza sniega sega, dziļāks sniegs saglabājas Alūksnes pusē. Pūš mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš. Rīgā pārsvarā skaidras debesis, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -4..-5 grādiem.

No rīta Vidzemē gaidāms sals līdz -9 grādiem, dienas vidū visā Latvijā gaiss iesils līdz 0..-3 grādiem, līdz ar saulrietu sals sāks pastiprināties.

Mākoņu kļūs vairāk, vietām īslaicīgi snigs. Vietām Sēlijā un Latgales dienvidu daļā gaidāma stipra snigšana; citviet valstī sniegs kusīs un uzlabosies braukšanas apstākļi. Pūtīs mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš.

Rīgā sauli palaikam aizsegs mākoņi, nav gaidāmi būtiski nokrišņi un maksimālā gaisa temperatūra būs 0..-1 grāds. Laikapstākļus nosaka anticiklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens 1015-1020 hektopaskāli jūras līmenī, tas paaugstinās.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,9 grādiem Alūksnē un Dagdā līdz +3,6 grādiem Pāvilostā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 18.martā bija +23..+24 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -27 grādi Skandināvijas un Krievijas ziemeļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!