Foto: AP/Scanpix/LETA
Piektdienas rītā visā Latvijā saglabājas skaidrs laiks, liecina meteoroloģiskā informācija. Arī vēlāk visā Latvijā būs sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Minimālā gaisa temperatūra nakts izskaņā bija +9..+15 grādi, vietām Rīgā +17 grādi un Liepājas ostā pat +18 grādi. Sagaidāms, ka deviņos rītā gaisa temperatūra sasniegs +20..+23 grādus, bet pēcpusdienā pakāpsies līdz +27..+30 grādiem, vienīgi daļā piekrastes, vējam pūšot no jūras, gaisa temperatūra saglabāsies zem +25 grādiem.

Iepriekšējā reize, kad Latvijā reģistrēti +30 grādi, bija pagājušā gada 16. augusts.

No rīta pūš lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš, vietām valda bezvējš, vēlāk tiek prognozēts lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā skaidrs rīts un lēns dienvidu vējš. Gaisa temperatūra saullēktā bija no +11 grādiem starptautiskajā lidostā līdz +17 grādiem pilsētas centrā un Daugavgrīvā. Galvaspilsētā visu dienu spoži spīdēs saule, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +29..+30 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 1020-1025 hektopaskāli jūras līmenī.

Spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājums par stipru karstumu. Jau ziņots, ka jāuzmanās arī augsta ultravioletā starojuma dēļ - no plkst.11 līdz 16 nav vēlams uzturēties tiešos saules staros.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +20,5 grādiem Kolkā līdz +26,6 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 17. jūnijā bija +35,5 grādi Vācijā un +38 grādi Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -2 grādi Islandē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!