Foto: F64
Dienā laika apstākļus turpinās noteikt neliels augsta spiediena atzars, tādēļ mākoņi mīsies ar sauli un nokrišņi nav gaidāmi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš, un gaiss iesils līdz +17...+22°.

Tāpat vēstīts, ka, lai gan Līgo dienā būtiski nokrišņi nav gaidāmi, tuvojoties vakaram mākoņi parādīsies arvien plašākā valsts daļā. Naktī uz 24. jūniju no rietumiem Latviju šķērsos nokrišņu zona, kas arī Līgo naktī rietumu un centrālajos rajonos nesīs nelielu lietu. Latvijas austrumu rajonus lietus sasniegs Jāņu dienas rītā un vien nelielā daļā valsts teritorijas būs iespējams vērot saullēktu.

Dienas laikā no rietumiem pakāpeniski mitēsies lietus un vakarā daudzviet debesis skaidrosies. Līgo naktī gaisa temperatūra būs +8...+14 grādu robežās, bet Jāņu dienā gaiss iesils līdz +14...+18 grādiem.

Arī nākamajās dienās saglabāsies nepastāvīgs laiks un gan 25. jūnijā, gan 26. jūnijā lielā daļā valsts gaidāms lietus un spēcīgas vēja brāzmas, kas atsevišķās vietās var sasniegt pat 20 metru sekundē lielu ātrumu.

Naktī uz 25. jūnija, kā arī naktī uz 26. jūniju, gaisa temperatūras būs +11...+15 grādu robežās, bet dienas laikā termometra stabiņš pakāpsies līdz +15...+20 grādu atzīmei. Nākamās nedēļas vidū vējš pakāpeniski pierims, tomēr pāri Latvijai virzīsies vairākas lietus zonas, kas vietām var nest arī stipru lietu. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā par pāris grādiem paaugstināsies, informē LVĢMC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!