Foto: Shutterstock
Tuvākajā nedēļā laika apstākļus virs Latvijas ietekmēs ciklonu darbība, debesis bieži aizklās mākoņi, daudzviet gaidāmi nelieli līdz mēreni nokrišņi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Teritorijā ieplūstot aukstākai gaisa masai, termometra stabiņš vietām noslīdēs zem -5 grādu atzīmes un daudzviet būs sagaidāms sniegs.

Nedēļas sākumā laiks būs mākoņains, tomēr pa laikam debesis skaidrosies un uzspīdēs arī saule. Vietām gaidāmi nokrišņi, bet otrdien iespējams ne vien lietus, bet arī slapjš sniegs un sniegs. Pūtīs mērens ziemeļrietumu, rietumu vējš, vietām piekrastes rajonos brāzmās līdz 14 metriem sekundē.

Latvijas teritorijā ieplūdīs aukstāka gaisa masa, un gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies. Pirmdien dienas laikā termometra stabiņš vēl pakāpsies līdz +6...+10 grādu atzīmei, bet jau otrdien gaiss nebūs siltāks par +2...+6 grādiem. Naktī gaisa temperatūra būs +1...+6 grādu robežās, austrumos būs nedaudz vēsāks: -2...+2 grādi.

Nedēļas vidū - trešdien - vairāk nokrišņu būs rietumu un centrālajā daļā, bet ceturtdien lielāka nokrišņu - slapja sniega un sniega - iespējamība gaidāma austrumos. Dominēs rietumu, ziemeļrietumu vējš, kas piekrastes rajonos vietām brāzmās sasniegs 13 metrus sekundē.

Naktī uz trešdienu austrumos, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra ievērojami pazemināsies: -1...-6 grādiem, vietām piekrastē tā būs līdz +5 grādiem, bet dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz +1...+6 grādu atzīmei. Piekrastē būs siltāks - līdz +9 grādiem.

Darba nedēļas izskaņā mākoņu daudzums palielināsies, un biezā mākoņu sega saglabāsies līdz pat nedēļas beigām, bet piektdien ievērojami nokrišņi netiek prognozēti.

Tomēr jau brīvdienās, sākot ar sestdienas pēcpusdienu, Latvijas teritorijai no dienvidiem pietuvosies jauna nokrišņu zona, kas daudzviet atnesīs ilgstošu lietu un svētdien arī slapju sniegu. Gaidāms lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Nedēļas izskaņā termometra stabiņš nenoslīdēs zem 0 grādu atzīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!