Foto: F64
Brīvdienās vietām Latvijā stipri snigs, taču nākamajā nedēļā laika apstākļi pakāpeniski mainīsies - mitēsies nokrišņi un pastiprināsies sals, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Sestdien un svētdien laika apstākļus Latvijā noteiks ciklonu darbība - teritoriju no dienvidaustrumiem šķērsos divas nokrišņu zonas, kas nesīs slapju sniegu un sniegu. Gan sestdien dienas laikā, gan arī svētdien sniega segas biezums vietām pieaugs par sešiem līdz astoņiem centimetriem.

Brīvdienās vairāk snigs tieši valsts austrumu daļā, bet rietumos kopējais nokrišņu daudzums būs mazāks. Vēji šajās dienās aizvien vēl būs salīdzinoši lēni, bet gaisa temperatūra būs tuvu 0 grādu atzīmei - naktīs nedaudz noslīdot zem tās, bet dienas laikā pakāpjoties virs.

No pirmdienas atmosfēras spiediens virs mūsu reģiona paaugstināsies, līdz ar to nokrišņu būs maz, vien atsevišķās dienās. Vēji iegriezīsies no austrumu puses, aizvien būs lēni līdz mēreni, tomēr tie nodrošinās vēsāku gaisa masu ienākšanu mūsu reģionā. Sals stabilizēsies, naktīs gaisa temperatūra jau noslīdēs līdz mīnus 3, mīnus 8 grādiem, arī dienas laikā gaisa temperatūra virs nulle grādiem būs maz iespējama, bet darba nedēļas beigās, debesīm skaidrojoties, vietām gaidāms sals līdz mīnus 15 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!