Foto: LETA
Naktī uz pirmdienu daudzviet Latgalē, tajā skaitā Daugavpilī, zibeņoja un dārdēja pērkons, kā arī bija lokālas intensīvas lietusgāzes, savukārt pirmdienas rītā pērkona lietusgāzes skārušas daudzus Zemgales novadus, kā arī dažas vietas Vidzemē, un tās sasniedz Kurzemi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Spēcīgākās lietusgāzes un intensīvākā zibeņošana pirmdienas rītā konstatēta Bauskas, Rundāles, Jelgavas, Tērvetes un Auces novadā. Pērkona lietusgāzes, virzoties tālāk uz rietumiem, sasniedz Kurzemi.

Plašas, spēcīgas lietusgāzes un intensīva zibeņošana, kā arī lielas vēja brāzmas plosījušās Lietuvā, tostarp Kauņas apkaimē nakts izskaņā reģistrētas vēja brāzmas līdz 21 metram sekundē.

Sagaidāms, ka nokrišņu daudzums vietām Kurzemē pirmdienas priekšpusdienā pārsniegs 20 milimetru.

Latvijā ir pārsvarā mākoņains, valsts austrumos - saulains laiks. Vietām īslaicīgi līst arī bez pērkona. Gaisa temperatūra saullēktā bija +13..+18 grādu, Kurzemē pie Rīgas jūras līča minimālā gaisa temperatūra naktī bija aptuveni +10 grādu.

Pūš lēns mainīga virziena vējš.

Rīgā pirmdienas rītā daudzviet ir lijis un dārdējis pērkons. Gaisa temperatūra naktī nenoslīdēja zemāk par +16 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +15,5 grādiem Kolkā līdz +26,9 grādiem Ainažos, un valsts lielākajā daļā termometra stabiņš pakāpās virs +24 grādiem.

18.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +35 grādi Ukrainas austrumos un +38 grādi Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī bija -7 grādi Alpu kalnos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!