Foto: LETA
Latvijā 31. martā un 1. aprīlī iestājās meteoroloģiskais pavasaris, un arī turpmāk kopumā saglabāsies salīdzinoši silts laiks. Varbūtība, ka diennakts vidējā gaisa temperatūra būs zemāka par 0 grādiem pēc Celsija, ir maza, lai arī nedēļas izskaņa gaidāma diezgan dzestra un vējaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Ceturtdienas vakarā virs Skandināvijas pastiprināsies ciklons, kas tuvākajā diennaktī virzīsies pāri Baltijas jūrai uz ziemeļaustrumiem. Laika apstākļus Latvijā noteiks šī ciklona dienvidu mala, līdz ar to ir gaidāms vētrains laiks.

Naktī uz piektdienu laiks vēl saglabāsies mierīgs, pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, un atsevišķās vietās veidosies migla. Daudzviet arī īslaicīgi līs, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +2...+5 grādiem pēc Celsija.

Piektdienas rītā, sākot no rietumu rajoniem, ievērojami pastiprināsies vējš, brāzmās sasniedzot 15-17 metrus sekundē. Vēlāk dienas vidū lielā teritorijas daļā vēja brāzmas sasniegs jau 20-23 metrus sekundē. Visstiprāk vējš pūtīs Kurzemes dienvidos, bet vēja pakāpeniska pierimšana gaidāma vien naktī uz sestdienu. Dienas laikā Latviju šķērsos nelielas nokrišņu zonas, līdz ar to gaidāms īslaicīgs lietus, pēcpusdienā austrumos lokāli iespējams arī pērkona negaiss.

Latvijā ieplūdīs arī aukstāks gaiss, maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +5…+10 grādu robežās. Nedaudz vēsāks laiks būs vietām piekrastē.

Brīvdienās no dienvidiem pakāpeniski pastiprināsies anticiklons. Sestdienas naktī valsts ziemeļu daļā vēl saglabāsies vējains laiks un gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, ieskaitot slapju sniegu. Tomēr dienā laika apstākļi uzlabosies. Starp mākoņiem bieži spīdēs saule, un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Gaisa temperatūra naktī uz sestdienu pazemināsies līdz -2…+2 grādiem pēc Celsija, bet dienā gaiss iesils līdz +6…+10 grādiem pēc Celsija.

Svētdien laiks kļūs mākoņaināks un vietām nedaudz arī uzlīs, tomēr, pūšot lēnam līdz mērenam dienvidu vējam, svētdien Latvijā ieplūdīs siltāks gaiss. Gaisa temperatūra pēcpusdienā teritorijas lielākajā daļā sasniegs +13…+19 grādus pēc Celsija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!