Foto: LETA
Nedēļas nogalē termometra stabiņš vietām var pakāpties līdz +7 grādu atzīmei un stabilas ziemas iestāšanos tuvākajā laikā joprojām neprognozē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Neraugoties uz to, ka 2014. gada pirmajās dienās gaisa temperatūra nedaudz pazeminājās un Jaungada naktī vietām Vidzemē un Latgalē termometra stabiņš noslīdēja līdz -4,.-5 grādu atzīmēm, arī dienā daudzviet pieturējās neliels sals, nedēļas nogalē visā teritorijā dienvidu, dienvidaustrumu vēju nomainīs dienvidrietumu vējš un atkal kļūs siltāk.

Prognozes liecina, ka sestdien maksimālā gaisa temperatūra visā Latvijā gaidāma no +2 grādiem līdz pat +7 grādiem. Līdzīgs temperatūras režīms saglabāsies arī 2014. gada pirmās darba nedēļas lielāko daļu, tikai atsevišķās naktīs gaisa temperatūra vietām Latvijā noslīdēs līdz -2 grādiem. Lielākoties arī naktīs gaisa temperatūra nebūs zemāka par +1, +3 grādiem, bet dienā aizvien vēl paaugstināsies līdz pat +7 grādiem.

Bieži ir gaidāmi arī nokrišņi un brāzmaini vēji.

Meteorologi norāda - ir varbūtība, ka darba nedēļas izskaņā siltās gaisa masas atkāpsies vairāk uz dienvidiem un Latvijā atkal ieplūdīs vēsāks gaiss - lietu un slapjo sniegu nomainīs sniegs, un atsākties snigšana. Tomēr arī tas kopumā vēl neliecina par stabilu ziemas laika apstākļu ienākšanu mūsu reģionā, jo ilgāka termiņa prognozes to neapstiprina – gaidāms, ka sniegs atkal drīz kusīs, tādas ir prognozes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!